Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloed

Hét boek om een communicerende machine te worden en van een ander gedaan te krijgen wat jij wilt

How To Win Friends And Influence People is hét boek waar je op een prettige en snelle manier alle tijdloze principes kan leren om het beste uit jezelf en je relaties met anderen te halen.  

Een betere vriend(in), partner of manager worden? Lees en leer.

Communiceren is een kunst. Gelukkig zijn alle 'do's and dont's' al uitgevonden. De stap die rest is het toe passen en beheersen van deze kennis. 

Samenvatting

Om je daarmee op weg te helpen (en handig als naslagwerk) heb ik  in dit artikel alle principes uit het boek van Dale Carnegie samengevat en vertaald. Heb je het boek nog niet gelezen dan haal je uit deze samenvatting meer dan genoeg tips en tricks.

Have fun winning friends and influencing people!


De principes

DEEL 1

Hoe ga je met mensen om

1. Lever geen kritiek, oordeel nooit en klaag niet over iets of iemand

2. Uit eerlijke en oprechte waardering

3. Wek in de ander gretigheid op.  Waarom hij/zij?

 

DEEL 2

Zes manieren om een ander jou te laten mogen

1. Word oprecht geïnteresseerd in andere mensen. Toon interesse en kwispel net als een hond van enthousiasme bij het wederzien van iemand

2. Lach. De eerste indruk is goud waard, groet en lach als een hond

3. Onthoud dat iemands naam voor die persoon het liefste en belangrijkste geluid is in iedere taal van de wereld

4. Wees een goed luisterend oor. Moedig anderen aan over zichzelf te praten.

5. Praat over de interesses van een ander. Zoek uit wat de ander bezig houdt in hobby's, passies, etc.

6. Geef de ander het gevoel dat hij of zij belangrijk is en doe dit oprecht. Geef oprechte complimenten. ''Het diepste verlangen in de natuur van de mens is de hunkering om zich belangrijk te voelen''.

 

DEEL 3

Win anderen naar jouw manier van denken

1. De enige manier om het beste van een discussie te maken is door deze te vermijden

2. Toon respect voor iemand anders zijn mening, zeg nooit 'je hebt het mis'. ''Er is één ding dat ik weet, dat ik niets weet'' - Socrates.

3. Als je het mis hebt of een fout hebt gemaakt, geef het snel en met veel empathie toe. Vertel wat je fout hebt gedaan, klein of groot, en 'bestraf' jezelf voor de persoon waarvan jij denkt die je hebt benadeeld. Met enthousiasme.

4. Begin altijd vriendelijk. Zelfs al ben je boos, teleurgesteld of in wat voor manier dan ook negatief beïnvloed in je emoties, laat ze los. Begin altijd vriendelijk en verplaats je in de ander zijn schoenen.

5. Zorg ervoor dat je de ander zo snel mogelijk 'ja, ja, ja' kan laten zeggen. Het geheim van Socrates.

6. Laat de ander het grootste deel van het gesprek aan het woord. Stel voornamelijk vragen als 'waarom' en 'hoe denk jij erover?'

7. Laat de ander het gevoel hebben dat jou idee zijn of haar idee is. Geef suggesties en hints, vraag wat de ander zou willen en betrek de ander snel bij het idee

8. Probeer oprecht de ander zijn visie te zien. Verplaats je zo goed mogelijk in zijn of haar schoenen en achterhaal wat er bedoeld wordt. ''Eerst begrijpen, dan begrepen worden''

9. Wees sympathiek ten opzichte van iemand anders zijn ideeën en verlangens. Begrijp waar ze vandaan komen en wat ze tot nu toe hebben mee gemaakt in hun leven

10. Doe een beroep op de goede en gewenste karakter eigenschappen. 'Altijd eerlijk, een nobel persoon, werkt altijd hard, loyaal, etc.'. Door dit te doen trigger je het gewenste gedrag en zal de ander dit waar willen maken

11. Overdrijf je ideeën. Als je wilt dat jou idee of suggestie succesvol over komt op anderen, maak gebruik van theatrale en onverwachte methodes. Begin nooit met feiten en nummers.

12. Daag mensen uit. Motiveer door competitie, een gezonde motiverende factor

Enthousiast? Onderstaand de juiste versies - de 'oldschool' versie van meer dan 75+ jaar oud en de herziene versie aangepast voor de tijd van nu.
Lees part 4 door verder te scrollen.

DEEL 4

Wees een leider

1. Begin door over een ander lof uit te spreken en uit oprechte waardering. Wil je iemand gedachten, standpunt of gedrag veranderen, begin door lof en complimenten te uiten gevolgd door wat jij zou willen.

2. Vestig indirect de aandacht op andermans fouten. Als je een fout opmerkt en/of je wilt anderen iets laten doen waarvan jij denkt dat het beter kan, doe en voer het zelf eerst uit. Een echte leider laat altijd het gewenste gedrag eerst zelf zien waarop hij of zij vervolgens duidelijk en tactisch laat merken hoe blij deze er mee is.

3. Deel eerst eigen fouten voordat je de ander kritiek levert

4. Stel vragen en laat de ander denken in plaats van directe orders te geven

5. Laat de ander altijd in zijn waarde en toon nooit publiekelijk kritiek

6. Uit waardering in de kleinste dingen en verbeteringen die een ander maakt. Wees hierin consequent. Wees openhartig met het uiten van goedkeuring en overdadig met het uiten van waardering.

7. Zorg voor een reputatie waar de ander zo naar zal streven. Stimuleer gewenst gedrag door dat gedrag als compliment te gebruiken waar anderen bij zijn. ''Hij of zij is altijd een oprechte en harde werker!''.

8. Zorg voor aanmoediging. Geef het gevoel en laat zien dat de gemaakte fout makkelijk te corrigeren is. Blijf ten alle tijden positief, juist als iemand nog niet op het gewenste niveau van kunnen is.

9. Zorg dat de andere persoon voordeel voelt en blij wordt van hetgeen dat je suggereert. Bedenk altijd ''Wat levert het hen op''.

Net zo een persoonlijke ontwikkelingsjunkie als ik? Check m'n online bibliotheek voor dé boeken die mijn leven hebben veranderd en er o.a. voor hebben gezorgd dat: Ik een wereldreis (durfde) te maken, internationaal zaken doe, meerdere ondernemingen ben gestart en mijn 'Top Performance' mindset heb ontwikkeld! Lange zin dit... Succes! 

MEER ARTIKELEN