Het ontbreekt je niet aan ideeën maar wel aan lef? DURF! In een wereld waarin we allemaal bang worden gemaakt

Fack it! 

Terwijl ik dit typ parelen de zweetdruppels op mijn voorhoofd. Ik zit in Bali. Als een echte Hollander klaag ik af en toe over de hitte, terwijl ik er zelf voor heb gekozen om naar dit paradijselijke oord af te reizen. Geen 'vast werk', huis en spullen verkocht en een Asus Eeebook laptop als meest waardevolle 'bezit'. Fack it.

Genoeg over mij, dit korte artikel gaat over durven, de term durf, hoe lef en schijt hebben je verder brengt en waarom durven nu zo 'lastig' voor de meesten is. 

Durven anno 2016

Nederland. Een land waarin we met z'n allen streven naar comfort. Comfort is het nieuwe geluk. althans, zo denken we (en zo wil de mainstream media ons doen geloven, met ISIS in de hoofdrol).

De werkelijkheid is anders. Het constant zoeken naar comfort (en dus spannende dingen en uitdagingen mijden) zorgt ervoor dat we mietjes zijn geworden. Bang. Niets doen, weerstand uit de weg gaan en dit vervolgens recht praten. Oftewel de beste lessen uit je leven niet leren. 

Lees meer over Discomfort: Een spoedcursus geluk

Onderscheid door te breken met veiligheid

Juist in een tijd waarin de meeste mensen voor veiligheid kiezen (in werk, woning, relatie, etc.) zullen de waaghalzen, de mensen met durf, zich onderscheiden van de massa. Lees: de rebellen.

Wat mist er?

Opruiing. Rellen. Gaan. Geen 'ja-maar wat als?'. Een voorwaartse beweging die zich niet aan de in het verleden behaalde resultaten vastklampt. Iemand die leven blaast in groepen mensen.

De mensen die de norm volgen en de gebaande paden nemen zullen nooit het maximale uit zichzelf en hun mogelijkheden halen. 

De maatschappij wacht op de mensen met durf. Schijt. Een 'fack-it' mentaliteit. Mensen die verkennen, iets creëren en aan bomen schudden. Om te zien of de appels die bovenin verstopt zijn, nog mooier en groter zijn dan de appels van de grond. Kansen durven pakken.

Schud het systeem op, leer van wat er gebeurt, pas het aan en zet voort

Je leven, de organisatie waar je werkt, je relaties, ze hebben alles wat er nodig is. Behalve... Jou! Iemand die durft en anderen aansteekt.

Je moet namelijk eerst zelf branden om anderen aan te kunnen steken...

Voel jij dat je meer in je hebt? Ben jij er klaar voor om in jezelf te investeren en aan jouw dromen en doelen te werken?

 

LEES VERDER.