Drie tips om je productiviteit te verhogen door je afleiding te minimaliseren

Doorslaan op je laptop

Dat we met z'n allen steeds meer tijd achter een laptop (of een ander apparaat gekoppeld aan het internet) spenderen is geen groot nieuws. Steeds meer en meer raken we afhankelijk van onze digitale metgezellen. Als je wilt weten hoeveel tijd wij NL-ers gemiddeld spenderen achter een schermpje, scrol dan naar het einde van dit artikel.

Nu worden deze computers ook veelvuldig gebruikt als afleiding, een manier om je even te ontspannen.

118 minuten gemiddeld p.p. wereldwijd

Helaas slaan we hier vaak, moedwillig of dan niet, in door. Dit resulteert in een verlies aan tijd, energie en productiviteit. Drie belangrijke spelers om het beste uit jezelf en je dag te halen.

Facebook verslaving?

Gelukkig zijn er middelen om je digitale verslaving aan Facebook en de andere Socials te minimaliseren en je juist productiever maken dan ooit te voor. Nieuwsgierig? Lees en leer.

#1 Maximale snelheid, verhoog je handelingssnelheid

Net als in top sport bepaalt je handelingssnelheid een groot deel je kans van slagen. Des te meer tempo in je spel, des te beter je wordt. 

Zo geldt dit principe ook voor iedereen die met een computer werkt. Onder het credo 'tijd is geld' is het van belang in je werk op tijd je deadlines te behalen. Met deze simpele tip creëer je de snelheid van een professioneel gamer en krijg jij je werk op tijd af.

  1. Ga naar je settings menu (via de zoekfunctie van je pc/laptop te bereiken als je 'muis instellingen' in typt) 
  2. Zet, via het menu dat verschijnt, je muis (aanwijzer) snelheid op maximaal (hij staat, als je er nog nooit eerder aan hebt gezeten, automatisch op gemiddeld). 

Simpel en effectief.

Als ex-pro gamer dacht ik altijd dat ik snel met muis en toetsenbord was. Veel sneller dan dat ik er mee om ging, was niet mogelijk. Dacht ik althans. Deze (bijna te) simpele aanpassing versnelt elke handeling die ik sindsdien uitvoer en op jaarbasis genomen scheelt dit me uren aan tijd... Wie het kleine niet eert ...

#2 Inspireer en focus - MOMENTUM APP

De overdaad aan sites en verleidingen op het internet zijn soms lastig om te weerstaan. Met deze plug in, genaamd MOMENTUM, gratis te downloaden als je hier klikt, zorg je voor rust.

Elke keer nadat je Google Chrome opent, ontvouwt er zich een fantastisch mooie foto met een inspirerende quote (die per dag verschillen). Ook herinnert het jou er aan wat de prioriteiten voor de dag zijn. Scrol naar boven en zie de eerste afbeelding van dit artikel.

Elke keer als je een nieuwe tab opent, pak je automatisch een momentje en zijn je gestelde doelen weer helder. De dingen die er 'echt' te doen. Een momentje van focus dus.

Een aanrader om productiever te worden en met een glimlach je browser te openen. Heb je dat niet nodig? Doe het dan om nieuwe vakantie bestemmingen te ontdekken via de prachtige foto's.

3) News Feed Eradicator - De Facebook-killer

Last but not least, de News Feed Eradicator plug in app voor onze nationale verslaving, Facebook.

Vind je 3 tips te veel om in één keer toe te passen, kies dan voor deze. Ik merkte dat ik een tik/gewoonte had om als een opdracht of een taak wat lastig werd, een nieuwe browser te openen en 'F A' gevolgd door Enter in te typen. Welkom facebook.com!

Nadat ik aan wat vrienden had opgebiecht dat ik een facebook-tik had, kwam ik er achter dat ik niet de enige was...

3 uur en 25 minuten per dag

De gemiddelde Nederlanders spendeert 3 uur en 25 minuten op Social Media en 17 procent erkent verslaafd te zijn.

Goed, tot zo ver de CBS cijfers, bespaar jezelf minimaal een half uur per dag nutteloosheid en download deze plug in voor je web browser.

De tijd die je nu wint en kan inzetten om echt productief te zijn (of echt even langs te gaan bij die vriend of vriendin in plaats van een digitale relatie te onderhouden) zal je leven veranderen...

LEES VERDER.