Top 5 TEDx aller tijden: Ontwikkel jezelf in een kwartiertje

Een effectieve manier om slimmer te worden

Jezelf ontwikkelen en slimmer worden willen de meesten van ons. Maar om nu iedere dag een uur te nemen om een boek te lezen, daar zitten de meesten dan weer niet op te wachten.

In de 'drukke' wereld van nu is het handig om naar handige oplossingen te kijken om slimmer te worden. En die heb ik voor je.

 
Nerdo (ik, Bart) in Wenen. Persoonlijk doel: Zelf een TEDx stage rocken en over mijn Discomfort Methode spreken!

Nerdo (ik, Bart) in Wenen. Persoonlijk doel: Zelf een TEDx stage rocken en over mijn Discomfort Methode spreken!

 

TEDx, slimmer in een kwartiertje

Welkom TEDx! Ongetwijfeld ken je dit platform waar top presteerders vanuit de hele wereld door middel van korte filmpjes hun 'ding' met iedereen, die het wil weten, delen.

Omdat TEDx inmiddels al een tijdje bestaat heb ik voor jou de top 5 meest bekeken filmpjes op een rij gezet. Kies er eentje per week, maak aantekeningen en pas het toe. Kennis is macht (mits je het weet toe te passen).

De Top 5

Nummer 1. Specialisatie is dood.

(Sir) Ken Robinson prikkelt de geest over een onderwerp waar wij, naar mijn mening,  in Nederland ook op moeten verbeteren, namelijk scholing. Op de gemiddelde school wordt er in deze eeuw op een dusdanige manier les gegeven dat het onze jonge talentvolle kinderen inricht om zich te specialiseren, een ding tegelijk te doen en niet voor hun beurt te praten.

Dag creativiteit, dag volledige potentie en het benutten van de volledige kwaliteiten en passies van de nieuwe generatie. 

Nummer 2. Krijg wat je wil door lichaamstaal

Amy Cuddy (Cute? Cuddle? Gezellig? Daar moet ik aan denken als ik haar naam lees...) neemt ons mee in iets over 20 minuten (één van de langere Talks) hoe wat en waarom lichaamstaal zo belangrijk is.

In deze spoedcursus haal je concrete tips en tricks die je in het dagelijks leven kan gebruiken om meer uit jezelf en uit anderen te halen. Word de beste versie van jezelf en check het!

Nummer 3. Why, How, What!

Simon Sinek, How great leaders inspire action. Mijn persoonlijke favoriet, ondanks dat de kwaliteit van het filmpje wat minder is dan de nieuwere TED opnames, omdat het op meerdere vlakken in je leven is toe te passen. Zowel zakelijk, persoonlijk als sociaal. Weten waarom je iets wilt of doet in plaats van je te focussen op het eindresultaat, de 'wat', is veel krachtiger en waardevoller. De motivatie techniek voor zowel jezelf als het team dat je aanstuurt. Take notes...

Nummer 4, hoe gevoeligheid en kwetsbaarheid je verder helpt

De één na laatste op deze top lijst is de Talk van Brené Brown. Een gevoelig onderwerp waar iedereen in kan groeien. Brené Brown, gast spreekster in de Podcast Show van Tim Ferris (waar ik zwaar fan van ben) en auteur van meerdere boeken (Daring Greatly en The power of Vulnerability kan ik aanbevelen) neemt ons mee in een principe, gevoeligheid/kwetsbaarheid, wat we in de huidige maatschappij liever wegstoppen dan in ons voordeel gebruiken. Brown prikkelt je hier anders naar te gaan kijken...

Nummer 5, brein inzichten

Last but not least: Jill Bolte, ''Infant in a human body'' onderging een van de zwaarste case-studies aller tijden. Ze verloor, door een hersenbloeding, beetje bij beetje al haar breinfuncties. Ze neemt ons mee in haar Talk over hoe belangrijk onze hersenen wel niet zijn. Iets wat velen van ons voor lief nemen... (en ja, ze is er weer bovenop gekomen!).

Meer leren over hoe je het beste ui jezelf en je leven kunt halen?

Als jij iemand bent met ambitie en iemand die boven gemiddeld wilt leven bekijk dan de video cursus pagina van TDR.