Je favoriete Latte met Gouden Melk: Simpel, snel en optimaal gezond met Geelwortel / Kurkuma / Koenjiet

Geelwortel, kurkuma, koenjit, turmeric

Geelwortel, kurkuma, koenjit, turmeric

Over Geelwortel en Gouden Melk

Het makkelijkst te verkrijgen en goedkoopste Gouden Drankje ter wereld

De kleur goud(geel) wordt vaak geassocieerd met rijkdom. Maar dit is bij geelwortel  niet zo snel het geval. Wel wordt geelwortel (koenjit, kurkuma) het goud uit Azië genoemd. Niet in de zin van opbrengst, maar in gezondheidsvoordelen.

Ik kan er niet over uit hoe veelzijdig en gezond dit gele worteltje is. Ik zou alleen al aan de gezondheidsvoordelen meerdere artikelen kunnen wijden (klik hier voor een lijst met top prestatie middelen waar geelwortel in staat), maar in deze post vertel ik over één bepaalde toepassing van geelwortel waar jij direct mee aan de slag kunt en snel aanzienlijke voordelen mee kunt behalen.

1. Sneller herstel, betere slaap en een betere stoelgang

Ik ga je leren gouden melk te maken, zodat jij sneller gaat herstellen na sportactiviteiten, beter zal slapen en een betere stoelgang zult ervaren. En dit zijn maar een aantal van de vele voordelen...

Enter Golden Milk

Gouden melk, a.k.a. 'Golden Milk' is een mengsel van kokos, geelwortel en zwarte peper. Voordat ik uitleg hoe je dit kunt maken, ga ik je vertellen waarom deze drie ingrediënten met elkaar gemixt moeten worden. De reden hiervoor is namelijk belangrijk om te weten.

Gouden_melk_golden_milk

2. Ontstekingsremmend

Geelwortel is één van de krachtigste ontstekingsremmers ter wereld. Het lijkt op gemberwortel (wat ook ontstekingsremmend en ontgiftend is) alleen is geelwortel vele malen effectiever en doet meer voor je. Mits je het met de juiste ingrediënten combineert. Pure geelwortel, zonder vet en peper, is voor het menselijk lichaam moeilijk op te nemen. Slechts 30 procent wordt opgenomen. Hier bieden de andere ingrediënten van de Gouden Melk redding.

Maximaal absorberen

Vetten zijn snel en goed op te nemen door ons lichaam en één van de belangrijkste energiebronnen voor de mens. En dan heb ik het niet over een 'patatje met', maar uiteraard over gezonde vetten. Zie Keto-Genic-Diet (link hier) om te zien wat goede vetten zijn en door welke voedingsrichtlijnen ik geïnspireerd ben. 

Wanneer je de geelwortel samen met kokosmelk mengt (verwarmd) en dit mengsel en tijdje laat trekken dan lost de geelwortel zich op in de vetmoleculen van de kokosmelk. Zo wordt de opname door het lichaam van het gouden goedje aanzienlijk verhoogt. Geen wonder dus dat er geelwortel in bijna alle curry gerechten zit...

Meer interesse in voeding en wil je eindelijk de echte waarheid horen over koolhydraten? Lees het hier in mijn meest gelezen artikel.

Ten slotte voeg zwarte peper toe aan het mengsel, waardoor de opname nog meer verbetert. (peper en geelwortel vormen samen een reactie die dit bevordert). Hallo, gouden melk!

3. Top performance door geelwortel

De ontstekingsremmende effecten van geelwortel zijn opzienbarend. Met name voor (top)sporters en ander hoog fysiek actieven is dit een voordelige en gemakkelijke oplossing om herstel en gezondheid te bevorderen. Zo heb je minder kans op blessures en ben sneller van je spierpijn af.

Hierbij het recept om zelf dit gouden goedje te maken:

 • Kokosmelk (500 ml) (check de verpakking dat er niet 100000000000 e-nummers in zitten)
 • Zwarte peper (kwart eetlepel)
 • Geelwortel (kurkuma) (volle eetlepel)

Meng, roer en laat het mengsel borrelen. Wanneer het borrelt, laat je de melk nog 5 minuten trekken op laag vuur. Dit is genoeg voor 2 à 3 personen.

Recept voor een mega high performance/ ontstekingsremmend/ anti oxidanten goedje:

Sport je veel? Drink dit high performance drankje en je zult merken dat je spierpijn verminderd en je fitheid verhoogd.

 • Kokosmelk
 • Zwarte peper
 • Cayenne peper
 • Chili peper
 • Geelwortel (kurkuma)
 • Gember (in dunne plakjes)

Het waarom

De chili en cayenne peper werken net als de zwarte peper bevorderlijk voor de opname. Dit en de andere effecten van deze pepers (stimulatie van vetverbranding bijvoorbeeld) maakt deze gouden melk nog meer waar voor zijn geld. Gember idem dito. Mijn tip is smaaktolerantie op te zoeken en de hoeveelheden hierop aan te passen.

Laatste tip: Slapen als een baby

Neem een magnesium supplement een uur voordat je gaat slapen samen met je home-brewed-golden-mega-milk. Let wel op dat je de  juiste hebt (goede 'chelaten'), klik hier voor een overzicht. Slapen als een baby en poepen als een reiger. Gegarandeerd. Drink it baby!

Meer supplementen tips het ik in dit artikel verzameld.

Mocht je nog twijfelen aan geelwortel

 • Verbeterd de brein functies/werking (ja! Zelfs bij jou)
 • Werkt preventief tegen dementie
 • En er zitten anti-oxidanten in, al wordt dit gezondheidsvoordeel tegenwoordig aan bijna alles toegeschreven (lees daar meer over in dit artikel)

You are welcome.