De 10 belangrijkste dingen die je moet weten en in huis moet halen voor een optimale gezondheid

Deze 10 'dingen' vallen niet in de categorie '10 snelle-ow-wat-leuk! tips', waar je eventueel mee aan de slag kunt gaan. 

Nee.

Dit artikel beschrijft 10 cruciale zaken die je niet kunt negeren, wanneer je een optimale gezondheid en focus wilt. Een aantal van deze punten zijn extra belangrijk voor vrouwen, vegans en betreft info over onder andere borstkanker...

Enkele links in dit artikel zijn affiliate links en wanneer jij via deze links een product aanschaft krijgt TDR van de aanbieder een percentage. Zo heb jij de juiste producten en support je TDR.
Omega 3 is koning cortisol verlager.

Omega 3 is koning cortisol verlager.

  1. Landen en culturen met slechte slaapgewoontes hebben hogere obesitascijfers dan de landen waar goede slaapgewoontes heersen. Slaap is alles! Maak het een prioriteit. 

  2. Wanneer je een dieet hoog in eiwitten nuttigt dan moet je gezonde vetconsumptie ook ruim zijn. Zorg ervoor dat je goede vetten verwerkt in je dagelijkse voeding. Aanraders: organisch kokosvet en (boeren)boter. Vet mijden omdat je wilt afvallen is dom.
  3. Parabenen zijn de chemicaliën die in lichaamsverzorgingsproducten als shampoo, conditioner en bodylotion zitten. Simpel gezegd zorgen deze ervoor dat ze androgene hormonen in oestrogeen hormonen omzetten. Mannen worden hierdoor vrouwelijker... En voor de vrouwen: Parabenen worden in veel onderzoeken gelinkt aan borstkanker. Het simpelst is om zo min mogelijk verzorgingsproducten te gebruiken en anders te investeren in chemicaliënvrije producten.

  4. Het eerste wat je 's ochtends in je mond stopt programmeert je neurotransmitters voor de rest van de dag. Sinaasappelsap of andere hoge glycemische index voedingsmiddelen zorgen voor een piek in je insuline wat de aanmaak van serotonine triggert. Dit zorgt voor een kortstondig goed gevoel, maar maakt je moe en sloom. Eiwitten en vetten zijn de manier om jouw neurotransmitters goed te primen voor een Top Performance dag. Vermijd dus de zoete dingen in de ochtend en ga voor eiwitten/vetten.

  5. Het aminozuur glycine kan worden gebruikt om pesticiden van fruit en groentes te verwijderen. Doe 2 gram glycine in een kom met water, voeg je groenten of fruit toe en zie de pesticiden verdwijnen...

  6. Nuttig dagelijks omega 3 want dit zorgt voor minder aanmaak van cortisol, ongeacht in welke stresssituatie je verkeert. Vraag je veel van je lichaam en/ of brein? Zorg dan voor dagelijkse omega 3 supplementen. Cruciale tip: Als je capsules met omega 3 nuttigt, pas dan op voor ranzige visolie. Snij de eerste capsule open en ruik aan de vloeistof. Stinkt het? Dan is het ranzig en is de olie ongezond.

  7. Soja is een van de meest bespoten gewassen en fuckt met je hormoonhuishouding!!! Soja zorgt voor slinking van breincellen en wordt gelinkt aan ADD. Dus alsjeblieft: stop met het luisteren naar de foodiebloghipsters of vegans, soja is troep. Ja het bevat eiwitten, maar dat weegt niet op tegen de nadelen. Soja heeft namelijk een hele grote invloed op de oestrogeengehalte in het lichaam. Nogmaals:  Een onnatuurlijk oestrogeenniveau wordt onder andere gelinkt aan borstkanker. Flikker per direct al je soja bende weg!

  8. DHA, carnitine en D3 helpen significant tegen iedere breinstoornis die nu bekent is. Ook zorgen deze supplementen voor verbetering van je energieniveau. Waar zijn deze badboys te vinden? In visolie! Visolie en carnitine zorgen samen voor een beter lichaamsgewicht omdat zo de vetverbranding aanzienlijk wordt gestimuleerd.

  9. Nuttig 60 gram proteïne voor 12 uur in de middag. De eerste 30 gram wordt gebruikt voor detoxificatie, de tweede 30 gram worden benut om ontstekingen te remmen. Deze getallen zijn gemiddeldes, ga je dus niet blind staren op de 60 en veel tijd en energie verspillen aan afmeten. Voor een grove schatting; 100 gram vlees bevat rond de 20-25 gram eiwitten en 100 gr kwark tussen de 10 en 15.

  10. Vrouwen lopen veel meer kans op alle vormen van kanker doordat ze te weinig aminozuren en B vitaminen in hun dieet verwerken. Neem een multivitaminentablet en/of eet genoeg proteïne om je lichaam te ondersteunen bij het ontgiften. Ik benadruk: Ik heb niets persoonlijks tegen vegans, maar met een klein beetje research kun je al snel de conclusie trekken dat dit verre van een complete en gezonde manier is om je lichaam te voeden. Wanneer je een soortgelijk dieet volgt voorkom dan de mogelijke gevolgen van tekorten door kwalitatief goede supplementen te nemen... 

 

Aan te raden supplementen:

Omega 3, D3, DHA en carnitine:

Goede en goodkoopste optie? Kijk of je een flesje levertraan/cod liver oil op de kop kunt tikken. Weet wel dat dit niet al te best smaakt en veel mensen daarom liever een pilletje tikken.

Glycine om je groenten mee te wassen.

Non-affiliate link voor glycine. 

Vitamine supplementen, nogmaals: Vegan? Take it.

Note: Het merk sunwarrior is één van de betere merken als je plantaardige supplementen prefereert. Dat zijn ook de onderstaande MultiVitamine links. Iets te prijzig? Dan raad ik de multi van het merk biovitaal aan. Vermijd de Amerikaanse merken - Die trappen de pillen te vol en laten de vitamines te 'ruw' wat het lastig opneembaar maakt (en vragen er hoge prijzen voor...).

Non affiliate tip voor Noord-Hollanders: Ik heb in het mooie Haarlemsche gewoond en daar is een mini winkeltje genaamd 'Van Der Pigge' dat goede supplementen verkoopt én waar ze goed advies geven. Zonder je extra b.s. te willen verkopen... Woon je in Haarlem en/of omstreken? Ga langs. 

LEES VERDER.